Zakaj tečaj risanja in slikanja

 

Današnji časi so zelo negotovi in stresni. Z vseh strani imamo občutek, da se na nas zgrinjajo novi pritiski, negotovost in nemoč v nas lahko sprožajo nemir in tesnobo, kar prav nič ne pripomore k zmanjšanju stresa, ki smo mu izpostavljeni vsakodnevno.
Sedaj je še toliko bolj pomembno, da si ustvarimo majhna območja miru in varnosti, v katerih se napolnimo, da lahko odhajamo v svet, kos vsej tej nepredvidljivosti.


Odločila sem se, da bom sedaj čim več časa namenila dejavnostim, ki me izpolnjujejo, prek katerih se lahko povežem z drugimi, kjer lahko ustvarjamo nekaj lepega ob podpori in deljenju skupnih trenutkov. Saj je življenje negotovo in čisto prekratko, da bi ga zapravljali v strahu in osamljenosti.


Ena od tovrstnih dejavnosti, ki osmišljajo moje življenje je učenje risanja in slikanja. Predajanje znanja in podpora pri umetniškem ustvarjanju drugim me izpolnjuje in zame ni lepšega občutka, kot zavedanje, da lahko nekdo lažje izrazi svoje ustvarjalne zamisli tudi s pomočjo mojih izkušenj in znanja. Zakaj smo sicer na svetu, če ne zato, da se podpiramo in si delimo skupne trenutke?

21125450_499017787114588_2545524668114228407_o.jpg